Tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar

Dit jaar, 2022, is een ongelooflijk rijk en productief jaar geweest voor Opal Solutions. Wij zijn verheugd terug te kunnen kijken en te zien hoeveel wij de afgelopen twaalf maanden hebben bereikt.

Wij willen de 17 nieuwe instellingen die hun vertrouwen in onze producten en ons bedrijf hebben gesteld, van harte bedanken, evenals de meer dan 10.000 nieuwe gebruikers die zich alleen al dit jaar bij onze oplossingen hebben aangesloten. Wij kijken ernaar uit met u samen te werken en u te helpen de kwaliteit en efficiëntie van uw gezondheidszorg te verbeteren.

Formeo een succesvolle lancering

Ons platform voor opleidingsbeheer, dat wij begin dit jaar hebben gelanceerd, doet geleidelijk aan zijn intrede en is al door 3 instellingen overgenomen: CHIREC, Groupe Jolimont en CHU Saint-Pierre. Naast de organisatie van de dagelijkse opleiding helpt Formeo ziekenhuizen bij het in kaart brengen en ontwikkelen van de vaardigheden van het personeel op institutioneel niveau.

2022, het jaar van Interneo

13 nieuwe instellingen hebben zich dit jaar bij het Interneo-avontuur aangesloten. We hebben een ongelooflijk aantal nieuwe en hernieuwde stages in het platform opgenomen. Interneo alleen al heeft bijgedragen aan het beheer van meer dan 22.000 plaatsingen, wat neerkomt op meer dan 242.000 plaatsingsdagen.

+ 13 klantinstellingen (ziekenhuizen en scholen)

Meer dan 8.700 nieuwe gebruikers

Meer dan 22.000 stages gecreëerd

Meer dan 242.000 opleidingsdagen gecreëerd

Begin september hebben we een duidelijker beeld gekregen van de impact van Interneo op de zorgsector, of het nu gaat om ziekenhuizen, scholen of studenten, en we zijn trots op alles wat we dit jaar als bedrijf hebben bereikt.

Wij hebben nieuwe producten gelanceerd en onze bestaande diensten verbeterd. We kijken ernaar uit om als bedrijf te blijven groeien en ontwikkelen, zodat we u oplossingen kunnen blijven bieden die volledig aan uw behoeften voldoen.

Een jaar vol kansen

Daarnaast hebben we dit jaar deelgenomen aan vele evenementen en conferenties, waardoor we nieuwe mensen konden ontmoeten en onze ideeën en expertise met een breder publiek konden delen. Wij hebben ook de gelegenheid gehad om met vele partners samen te werken en bij te dragen aan vele opwindende projecten.

Onze deelname aan de SantExpo tentoonstelling in Parijs

SantExpo is het belangrijkste Franse evenement van de Franse ziekenhuisfederatie. Dit jaarlijkse evenement brengt meer dan 25.000 gezondheidswerkers en meer dan 600 exposanten samen. Dit jaar had onze CEO Xavier Rouby, naast zijn deelname als exposant, de gelegenheid om een conferentie te geven over het tekort aan verpleegkundigen en over de oplossingen die in Belgische ziekenhuizen al aanwezig zijn en gebruikt worden om dit probleem te verhelpen.

Interneo genomineerd voor de Agoria Digital Society Awards in de categorie eHealth

Dit evenement heeft tot doel de samenwerking tussen bedrijven en openbare instellingen die zich inzetten voor de verbetering van het dagelijkse leven van de burgers onder de aandacht te brengen. Ook al hebben we niet gewonnen, we zijn er trots op iedereen in de sector te hebben laten zien hoe onze oplossing voor stagebeheer het dagelijks leven van duizenden gebruikers helpt.

Opal Solutions komt Quebec tegemoet

Begin december gingen we op missie naar Quebec. Tijdens deze reis, die rijk was aan kennis, ontmoetingen en conferenties, hebben wij vastgesteld dat de problemen waarmee de zorgsector wordt geconfronteerd, identiek zijn aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Of het nu gaat om de toegenomen werkdruk, het gebrek aan tijd of het tekort aan verpleegkundigen, de ontmoeting met deskundigen en actoren uit andere landen is een echt voordeel om deze problemen met een frisse blik aan te pakken.

Onze hoofdlijnen voor 2023

Het tekort aan verpleegkundigen is een groeiend probleem in veel landen en brengt de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënten in gevaar. Strategieën om verpleegkundigen te waarderen en te ondersteunen zijn essentieel om dit probleem aan te pakken.

Door te investeren in hun opleiding (academisch of voortgezet) en welzijn door middel van werkdrukbeheer, kunnen we hun motivatie en retentie verbeteren. Door bijzondere aandacht te besteden aan hun behoeften en een ondersteunende werkomgeving te creëren, kunnen wij bovendien bijdragen tot de verbetering van hun professionele en persoonlijke levenskwaliteit. Kortom, door verpleegkundigen in de hele zorgketen te waarderen, kunnen we het tekort aan verpleegkundigen bestrijden en de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Volg ons op sociale netwerken om op de hoogte te blijven van Opal nieuws!

Volg ons op Linkedin

Bekijk de samenvattende video van Opal Solutions over 2022

In hetzelfde thema