De ziekenhuissector kwam zeer snel naar voren als een sector met grote behoeften.

Zorgverleners worden steeds meer overweldigd door een tekort aan verpleegkundigen en een toenemende administratieve werklast. Opal Solutions biedt innovatieve oplossingen om een frisse wind door ziekenhuizen te laten waaien en verzorgenden in staat te stellen zich opnieuw te concentreren op hun kerntaak: zorg verlenen.

Met een schat aan ervaring in big data en data-analyse in verschillende sectoren richtte Xavier Rouby, onze CEO, zich al snel op de ziekenhuissector.

Het belangrijkste doel van Opal Solutions is om verpleegkundigen hun patiëntentijd terug te geven!

Het probleem is eenvoudig: verpleegkundigen zijn overwerkt. Ze besteden meer dan 40% van hun tijd aan administratieve taken, in plaats van voor patiënten te zorgen.

Als we deze hoeveelheid tijd kunnen verminderen, kunnen we een enorme hoeveelheid tijd terugwinnen. Dat is wat we doen met onze 3 oplossingen, Careboard, Interneo en Formeo.

Careboard gebruikt kunstmatige intelligentie om erachter te komen hoeveel werk verpleegkundigen hebben en hoeveel verpleegkundigen het ziekenhuis nodig heeft. Geen giswerk of stress meer!

Daarna zijn we begonnen met het digitaliseren van bepaalde belangrijke processen die veel tijd kosten, maar waar we veel waarde uit kunnen halen, bijvoorbeeld met Interneo, een samenwerkingsplatform voor het beheren van stages.

En Formeo digitaliseert het beheer van nascholing. Het stelt opleiders en verzorgenden in staat om tijd te besparen en efficiënter te werken.

Door deze drie oplossingen te combineren, stelt Opal Solutions ziekenhuizen in staat om de administratieve last voor verpleegkundigen met 30% te verminderen. Stelt u zich eens voor: meer tijd voor patiënten, betere kwaliteit van zorg en blijere, meer gemotiveerde verpleegkundigen.

Een winnende weddenschap die deel uitmaakt van het streven om de ziekenhuissector te transformeren, voor een menselijkere en efficiëntere toekomst.

… Kom meer te weten door de video van het interview te bekijken …

In hetzelfde thema