Het is een feit: het reeds bestaande tekort aan verpleegkundige profielen op de arbeidsmarkt wordt nog verergerd door de COVID-19-pandemie. Zorgeenheden werken just-in-time en combineren een zware werklast met minder beschikbaar personeel. Het iris-netwerk voert een strategie uit om het beheer van verpleegstages te digitaliseren. Het doel is de administratieve taken te verminderen en de zorg weer te richten op het wezenlijke: mensen.

De 5 ziekenhuizen van het iris-netwerk ontvangen elk jaar bijna 1400 verpleegstagiairs, verspreid over 11 verschillende locaties. Het beheer en de organisatie van deze stages is een echte uitdaging. Stagiairs kunnen namelijk meerdere keren per jaar komen, in verschillende afdelingen, volgens verschillende schema’s. De prioriteit van het irisnetwerk was dan ook het verlichten van de werklast van de ziekenhuizen. Daarom hebben ze Interneo overgenomen.

Voordelen

Het door Opal Solutions ontworpen platform biedt de mogelijkheid om de gehele organisatie te digitaliseren. Het biedt een dubbel voordeel:

  • het vermindert de administratieve en tijdrovende taken in verband met studenten met 80% (d.w.z. 1,5 VTE/1000 stages)
  • en stroomlijnt het aanwervingsproces.

Een wervingsdatabase voor ziekenhuizen, door ziekenhuizen.

Dit laatste wordt verklaard door het feit dat de stagiairs een pool vormen van gekwalificeerde en gemotiveerde kandidaten die reeds door de teams zijn geëvalueerd. Dit vergemakkelijkt ook het zoekwerk van de afdeling Aanwerving.

“Het gebruik van software voor verpleegkundige stagebeheer zoals Interneo stelt ons in staat onze inspanningen voor personeelswerving te richten op de verpleegkundige stagiairs die tijdens hun studie onze faciliteiten bezoeken. We creëren onze eigen rekruteringskwekerijen per ziekenhuis, in plaats van te proberen te vissen in de concurrerende nationale wateren van België”, legt Alessandro Suriano, manager van de Task Force Recruitment & Retention van het iris-netwerk, uit.

De extra middelen en de bespaarde tijd kunnen worden ingezet ten behoeve van de patiënt en de kwaliteit van de verleende zorg.

Wij zijn verheugd om de 5 iris Netwerk ziekenhuizen te verwelkomen in het Interneo ecosysteem.

Het iris-netwerk bestaat uit 3 algemene ziekenhuizen (CHU Brugmann, CHU Saint-Pierre en Iris-Sud-ziekenhuizen) en 2 gespecialiseerde ziekenhuizen (HUDERF en het Jules Bordet Instituut) verspreid over 11 locaties. Samen vertegenwoordigen zij 2328 bedden in het Brusselse zorgbassin.
https://www.iris-hopitaux.be

Ontdek Interneo

In hetzelfde thema