Toen het virus opdook, moest het personeel in de gezondheidszorg zich aanpassen en nieuwe praktijken uitvinden. De explosie van de COVID-19-epidemie bracht namelijk de invoering van nieuwe beheers- en sturingsprocessen met zich mee, door middel van meet-, toezichts- en communicatie-instrumenten.

“We beseften dat de gezondheidswerkers enigszins hulpeloos waren. Elke dag moesten zij de verschillende afdelingen rondgaan, informatie verzamelen, enz. Daarom hebben wij getracht ons instrument verder te ontwikkelen en een eerste COVID-module gecreëerd.”
Xavier Rouby, CEO van Opal Solutions.

Ons team heeft deze module ontworpen om ziekenhuizen effectieve meetinstrumenten te bieden voor het monitoren van infectiegevallen, rechtstreeks in Careboard.

Door de evolutie van het aantal dossiers te voorspellen kunnen de teams efficiënt worden georganiseerd en kan worden geanticipeerd op de opening van nieuwe COVID-eenheden.

Kenmerken van de Covid-19 module van Careboard

 • Dankzij gegevensverzameling heeft u een overzicht van uw ziekenhuis en zorgeenheden. U kunt uw middelen optimaal inzetten en teams op het juiste moment naar de juiste plaats sturen. Het helpt u ook om opnames en overplaatsingen van patiënten te beheren volgens de beschikbare bedden, enz. Kortom, je hebt alle informatie die je nodig hebt in real time en automatisch, 4 keer per dag, toegankelijk op een computer of een smartphone.
Unités de soin Careboard

–>U bespaart tijd en vergemakkelijkt het werk van het verplegend personeel.

Journal Careboard
 • Met het dashboard “crisisbeheer” kunt u de globale evolutie per eenheid, per site en per dag volgen:
  • COVID-19 gevallen,
  • doden,
  • afwezigheid van medisch personeel,
  • evenals alle andere gegevens die u wilt volgen (beschikbare bedden, bezoeken aan de spoedeisende hulp, enz.
Module Covid19 Careboard
 • De dagelijkse verzending naar Sciensano van volledige en geverifieerde gegevens over binnenkomst, vertrek en overlijden, vier keer per dag, is geautomatiseerd. De toegepaste oplossing bespaart kostbare momenten door het werk van de verpleegafdelingen in een ingewikkelde periode te vergemakkelijken.
Ontdek Careboard

In hetzelfde thema