De belangrijkste voordelen van digitalisering

Verbeterde flexibiliteit

Aanpassing aan de digitale wereld voor professionals in de gezondheidszorg.

Dankzij digitale hulpmiddelen kunnen zorgverleners tegenwoordig werken waar ze ook zijn: op kantoor, thuis of onderweg. Deze flexibiliteit betekent dat ze hun tijd beter kunnen beheren en beter kunnen inspelen op de behoeften van patiënten.

Directe toegang tot cruciale informatie en essentiële documenten is een noodzaak geworden. 40% van de zorgprofessionals gebruikt nu hun smartphone en 20% hun tablet voor hun dagelijkse activiteiten, zoals blijkt uit een onderzoek van eHealthMonitor.

Meer efficiëntie en minder werkdruk

Zorg transformeren door automatisering.

Automatisering pakt de repetitieve en tijdrovende taken aan waar professionals in de gezondheidszorg last van hebben. Het vermindert het risico op menselijke fouten bij het invoeren en manipuleren van gegevens aanzienlijk. Het resultaat is betrouwbaardere informatie, die cruciaal is voor weloverwogen en effectieve besluitvorming.

Isabelle Fontenelle van CHU Saint-Pierre zegt: “Careboard heeft het spel veranderd door al deze informatie op één plek samen te brengen, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.”

De sleutels tot een succesvolle digitale overgang in de gezondheidszorg

Lidmaatschap

Het belang van de inzet van alle belanghebbenden.

De effectiviteit van digitale technologieën hangt af van de inzet van alle betrokkenen. Een digitale oplossing moet precies inspelen op de behoeften van het veld om het enthousiasme van alle gebruikers te wekken.

Opleiding en communicatie

De sleutelrol van training en communicatie. De kans op succes maximaliseren.

Om de kans op succes te maximaliseren, is duidelijke communicatie over de voordelen van de digitale overgang essentieel. Werknemers voorzien van gedetailleerde informatie en relevante documentatie is essentieel. Adequate training kan ook cruciaal blijken voor het verdiepen van het begrip en het overwinnen van de angst voor digitale technologie en verandering.

Conclusie

Invloed van digitalisering op de patiëntervaring en kwaliteit van zorg

Digitalisering gaat niet alleen over technologische snufjes in de gezondheidszorg. Professionals hebben een nieuwe manier om gegevens te gebruiken. Door de kansen te grijpen die deze transformatie biedt, kunnen we de efficiëntie, de kwaliteit van de zorg en de ervaring van patiënten en zorgverleners verbeteren.

Careboard mobile

Careboard mobile

Bij Opal Solutions begrijpen we dat elk ziekenhuis uniek is. Daarom werken we hand in hand met zorgteams om digitale oplossingen op maat te ontwikkelen. Ons supportteam is beschikbaar en gemakkelijk bereikbaar om samen oplossingen te vinden voor uw problemen.

Het is dankzij uw expertise dat we krachtige, op maat gemaakte tools kunnen ontwikkelen!

Découvrir Interneo
Découvrir Careboard

In hetzelfde thema