De zorgtechnieken ontwikkelen zich voortdurend. Naast de wettelijke verplichting tot bijscholing is het zorgpersoneel verplicht zijn vaardigheden regelmatig bij te schaven om zich aan te passen aan de ziekenhuispraktijken. In de instellingen voor gezondheidszorg worden talrijke opleidingen georganiseerd om het personeel in staat te stellen zijn kennis te verdiepen en zich nieuwe technieken en vaardigheden eigen te maken. Dit draagt bij aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de zorgverlener en verbetert de kwaliteit van de zorg.

Helaas blijft, met de huidige hulpmiddelen, de organisatie van de opleiding en het beheer van het personeel in zorginstellingen een tijdrovende bezigheid die voor het ziekenhuis een regelmatig en nauwgezet beheer vereist.

Geconfronteerd met deze situatie hebben we Formeo opgericht. Met dit instrument willen wij het hele opleidingsproces vereenvoudigen, van de organisatie van opleidingen tot de follow-up en evaluatie ervan. Deze gemakkelijke toegang betreft zowel de organisatoren als de deelnemers van de opleidingen.

Het kleine pluspunt van het gereedschap

Hoe meer u onze opleidingssoftware gebruikt, hoe beter u de vaardigheden in uw afdeling in kaart kunt brengen. De manager van een afdeling weet in één oogopslag wie de juiste vaardigheden heeft en of die persoon op het juiste moment op de juiste plaats is.

“Vroeger, <…> waren het verschillende mensen die de registraties beheerden. Nu regelt Formeo het allemaal en registreren gebruikers zich met één klik. Het hele registratieproces is geautomatiseerd, wat onschatbare tijd bespaart en het administratieve beheer veel gemakkelijker maakt.”
Danielle Declercq (ICS – opleidingscel), gebruiker van de eerste versie van Formeo rechtstreeks geïntegreerd in Careboard.

Vanuit het oogpunt van de organisator

  • Dashboard

Als organisator kunt u op elk moment het aantal inschrijvingen, annuleringen, last-minute wijzigingen en aanwezigheid op de dag van de cursus controleren. Zo kunt u de planning van opleidingen in real time optimaliseren, op basis van het deelnamepercentage en hun evaluatie. Al deze gegevens zijn toegankelijk via Formeo en kunnen worden gebruikt in statistieken, die gemakkelijk kunnen worden geëxporteerd.

Statistiques tableau de bord des formations

Vanuit het oogpunt van de deelnemers

Als deelnemer heeft u permanent toegang tot de opleidingscatalogus van uw afdeling.

 

Eerst maakt u uw trainingspaspoort. Zo kunt u uw vaardigheden direct vanaf ons platform online identificeren en certificeren.

U kunt zelfstandig alle informatie over de opleidingen raadplegen, zoals het aantal beschikbare plaatsen, de data, de locatie, de trainer, de andere deelnemers, enz.

Zodra u een cursus hebt gekozen, kunt u zich met één klik inschrijven. De beheerder hoeft alleen maar het registratieverzoek te valideren.

Vanuit uw profiel kunt u uw vorige en toekomstige opleidingen raadplegen om de certificaten te downloaden of om geen praktische informatie te missen.

Formeo tableau de bord des formations

Voordelen voor het ziekenhuis

Nascholing voor zorgpersoneel is niet alleen een middel om de kwaliteit van de zorg te verbeteren: het is ook een aantrekkelijke factor voor uw instelling als werkgever. De uitgaven voor permanente educatie moeten worden beschouwd als een essentiële investering in strategieën voor ontwikkeling, verbetering van de dienstverlening en kwaliteit van de zorg.

Door uw materiaal te optimaliseren, het proces te vergemakkelijken en te communiceren met het personeel, zet u alle kansen in uw voordeel om van uw opleiding een echt succes te maken.

Ontdek Formeo

In hetzelfde thema