Het beheer van ziekenhuispersoneel optimaliseren

Stelt u zich een ziekenhuis voor waar zorgverleners niet langer worden overweldigd door administratieve taken, een wereld waar roosters worden geoptimaliseerd, teams op het juiste moment worden versterkt en de werkdruk eerlijk wordt verdeeld. Dat is wat Opal Solutions biedt met Careboard: een innovatief platform dat een revolutie teweegbrengt in het beheer van ziekenhuispersoneel.

Opal Solutions, opgericht in 2016, begrijpt de dagelijkse uitdagingen waarmee zorgverleners worden geconfronteerd. Een van haar platforms, Careboard, optimaliseert het beheer van teams en tijdelijke versterkingen die nodig zijn voor verschillende ziekenhuisafdelingen.

Bespaar tijd voor verzorgers met Careboard

Het platform stelt u in staat om :

  • Roosters beheren, rekening houdend met de behoeften van elke afdeling en de beschikbaarheid van het personeel,
  • Overbelastingssituaties identificeren en in realtime versterkingen sturen,
  • Processen zoals informatieoverdracht en afwezigheidsbeheer digitaliseren,
  • Soepel en efficiënt communiceren tussen teams.

Het resultaat? Kostbare tijdwinst voor zorgverleners, die zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is: patiënten verzorgen.

Opal Solutions heeft al een groot aantal klinieken en ziekenhuizen in Brussel en enkele in Wallonië overtuigd.

Thibaut Golard – Adjunct-hoofdverpleegkundige van de mobiele teams Clinique Saint-Luc Bouge

Onze rol in het mobiele team is het helpen van teams die back-up nodig hebben. We gebruiken Careboard om de werkdruk in de teams onafhankelijk te beoordelen. Met dit beeld van de werklast kunnen we veel efficiënter zijn bij het toewijzen van ondersteuningsteams.

Vorig jaar, met de crisis, kreeg het bedrijf te maken met 4 keer meer aanvragen dan normaal. Opal Solutions wil nu zijn groei versnellen en uitbreiden naar nieuwe markten zoals Vlaanderen en Frankrijk.

De toekomst van het beheer van ziekenhuispersoneel is in goede handen. Met Opal Solutions kunnen professionals in de gezondheidszorg zich eindelijk concentreren op hun primaire missie: zorg verlenen.

Lees het volledige artikel

In hetzelfde thema