De belangrijkste voordelen van digitalisering

Verbeterde flexibiliteit

Aanpassing aan de digitale wereld voor professionals in de gezondheidszorg.

In het tijdperk van digitalisering kunnen professionals hun taken nu op afstand uitvoeren, thuis of onderweg. Directe toegang tot cruciale informatie en essentiële documenten is een noodzaak geworden. Uit het onderzoek van eHealthMonitor blijkt dat 40% van de zorgprofessionals hun smartphone en 20% hun tablet gebruiken voor hun dagelijkse activiteiten. Om op deze overgang in te spelen, is het essentieel om oplossingen te ontwikkelen die zich aanpassen aan alle soorten schermen en professionals helpen om dit nieuwe tijdperk van autonomie in te gaan.

Meer efficiëntie en minder werkdruk

Zorg transformeren door automatisering.

Digitalisering betekent ook het automatiseren van vervelende en repetitieve taken. Dit vermindert niet alleen de werklast, maar ook het risico op menselijke fouten. Door zo min mogelijk gegevens opnieuw in te voeren, worden de beschikbare gegevens betrouwbaarder, waardoor beslissingen snel en in overeenstemming met de realiteit ter plaatse kunnen worden genomen. Isabelle Fontenelle van CHU Saint-Pierre zegt: “Careboard heeft het spel veranderd door al deze informatie op één plek samen te brengen, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.”

Strategieën voor een succesvolle digitale overgang
Betrokkenheid

Lidmaatschap

Het belang van de inzet van alle belanghebbenden.

De effectiviteit van digitale technologieën hangt af van de inzet van alle betrokkenen. Een digitale oplossing moet precies inspelen op de behoeften van het veld om het enthousiasme van alle gebruikers te wekken.

Opleiding en communicatie

De sleutelrol van training en communicatie. De kans op succes maximaliseren.

Om de kans op succes te maximaliseren, is duidelijke communicatie over de voordelen van de digitale overgang essentieel. Werknemers voorzien van gedetailleerde informatie en relevante documentatie is essentieel. Adequate training kan ook cruciaal blijken voor het verdiepen van het begrip en het overwinnen van de angst voor digitale technologie en verandering.

Conclusie

Digitalisering in de gezondheidszorg gaat verder dan louter technologische innovatie. Het herdefinieert de manier waarop professionals met gegevens omgaan en vereenvoudigt complexe processen. Door deze veranderingen volledig te omarmen, kunnen we de efficiëntie, de kwaliteit van de zorg en de ervaring van zowel professionals als patiënten verbeteren.

Careboard mobile

Careboard mobile

Bij Opal Solutions werken we nauw samen met onze buitendienstmedewerkers om onze software af te stemmen op de specifieke behoeften van elke vestiging. Ons supportteam is beschikbaar en gemakkelijk bereikbaar om samen oplossingen te vinden voor uw problemen.

Het is dankzij uw expertise dat we krachtige, op maat gemaakte tools kunnen ontwikkelen!

Découvrir Interneo
Découvrir Careboard

In hetzelfde thema